Paul Bocuse Bressekyckling i vinäger

Paul Bocuse skulle bara använda en glad kyckling från Bresse, nära Lyon.

De fåglarna är världsberömda. Men det går att fuska med en glad skånsk kyckling.

En vacker kyckling (1,5 kg), klippt i åtta bitar
25 cl röd vinäger
100 g smör
1 matsked crème fraiche
6 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 liter fågelbuljong
salt, peppar, olja
lite körvel


Tillagning:

Stek kycklingbitarna i smör och olja på alla sidor. Salta och peppra.

Lägg i vitköksklyftorna (med skalet på). Blanda.

Häll i vinägern så att det blir en buljong.

Lägg i de förvällda och skalade tomaterna.

Lägg på lock och låt puttra på medelhög värme i 25 minuter.

Tag ur kycklingbitarna och håll dem varma.

Häll i buljongen i grytan och skrapa ordentligt i botten.

Koka ihop till en tredjedel av mängden.

Sila såsen och pressa vitlöken ordentligt.

Vispa ner smör och crème fraiche.

Servera kycklingbitarna på ett fat.

Häll på såsen.

Dekorera med körvel