Crème Ninon

4 portioner:

3 dl gröna ärter (frysta)
1 st hackad gul lök el. 2-3 schalottenlökar
2 msk smör
1 msk mjöl
1 msk hackad blekselleri
0.5 l hönsbuljong
3 dl grädde
1 msk citronsaft
salt
peppar
sellerisalt, ev
8 strån färsk gräslök
gräddfil, ev
champagne efter plånbok

 

Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme
tills den är mjuk och syran har försvunnit

Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt
selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt sellerisalt.

Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den
gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.

Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne i tallriken.

Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.