Grillad entrecôte med rostad paprika, äggplanta och pinjenötter

 

4 skivor entrecôte,
ca 200 g/st
olja till pensling
salt och peppar

Till salladen:
1 medelstor äggplanta
1 röd paprika
1 gul paprika
1 bit slanggurka
1 fint hackad rödlök

Till vinägretten:
1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar

Till servering:
1 msk rostade pinjenötter

 

De rostade paprikorna ger entrecôten en fint avvägd syra med en doft rökt i botten.

Det går alltså inte att fuska med paprikorna! De ska både rostas och skalas.

Börja med salladen. Rosta paprikorna helst i kolglöd eller brasa tills de blir svarta i skalet.

Det går också bra med grillelement eller gaslåga. Huvudsaken är att skalet blir helt svart!

Spola paprikorna under rinnande vatten så skalet sköljs av.

Skär paprikorna i bitar 2 X 2 cm. Skala gurkan, dela den på längden och tag bort kärnorna.

Skär i bitar.

Skiva äggplantan och grilla skivorna på båda sidor så man får ett dekorativt mönster av

grilljärnet. Dela skivorna i halvor eller fjärdedelar.

Finhacka rödlöken.

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna ca 5 minuter.

Blanda vinägretten och häll den över paprikorna, äggplantan och gurkan. Rör om och låt

stå en stund och dra.

Pensla köttet med olivolja. Hetta upp grilljärnet och pensla även det med lite olja så

köttet inte fastnar vid grillningen.

Grilla entrecôten på hög värme till önskad färg på köttet.

Lägg på varma tallrikar med salladen och rödlöken. Strö pinjenötterna över och runt om.