Kycklingfilé i limesås

4 portioner

INGREDIENSER

4 st. helt tinade kycklingfiléer

0,5 st limefrukt eller 0,25 citron
50 gram smör eller smör/olja att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl varmt vatten
0,5 st hönsbuljongtärning
2 dl creme fraiche, kokbar
1 tsk kinesiskt soja
1 msk honung

Att garnera med
0,5 dl hackad persilja

 

Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita.

Skär skalen i tunna strimlor.

Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida.

Lägg över dem i traktörpanna eller annan vid stekpanna.
Salta och peppra, strö över limestrimlorna och droppa limesaften över.

Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och cremefraiche

och häll över kycklingen.

Låt småputtra under lock 5-6 minuter.

Garnera med persilja.

Servera med: Ris, grönsallad eller t ex lätt kokta sockerärter eller broccoli