Kycklingfiléer i marinad med grön sås

Portioner: 10

8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt 
2 krm mellanmalen svartpeppar 

Marinad
1 dl olivolja 
1 dl balsamvinäger 
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt 
1 krm mellanmalen svartpeppar 
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano

Grön örtyoghurtsås
1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja 
2-3 krm salt 
2 krm mellanmalen peppar 
4 dl matyoghurt

 

Gör så här
Kycklingen
1.Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10 min på varje sida eller tills de är

genomstekta. Krydda med salt och peppar.
2.Blanda alla ingredienserna till marinaden.
3.Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de

marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att

marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
4.Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
5.Servera med en grön örtyoghurtsås och sallad till.

Grön örtyoghurtsås
1. Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och

peppar. Mixa till en grön sås.
2. Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål och ringla resten över.
3. Servera den till den marinerade kycklingen.