Svamp ā la grecque enligt Paul Bocuse


2 liter champinjoner
havssalt
svartpeppar ur kvarn
saften av 1 citron
1 stor tomat
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 kvist färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
1 litet lagerblad
10 korianderfrön
1 1/2 dl jungfruolja
1 stor gul lök, finhackad
1 1/2 dl hackad persilja

 


Lägg de rena och hela champinjonerna i en rymlig skål. Salta och peppra.

Häll över citronsaften.

Skålla och flå tomaten och skär den i fyra klyftor och ta bort kärnorna.

Skär det återstående köttet i små bitar. Strö det över champinjonerna.

Tillsätt vin, timjan, lagerblad och korianderfrön.

Fräs lökhacket i oljan utan att det tar färg. Slå över tomatblandningen

och strö över persiljan.

Lägg på lock och låt koka kraftigt i 5 minuter.

Häll upp i en ren skål och låt kallna. När det svalnat kan röran förvaras

i kylskåp, gärna över natten.