Paul
Bocuse Bressekyckling i vinäger
Paul
Bocuse skulle bara använda en glad kyckling från Bresse, nära Lyon.
De
fåglarna är världsberömda. Men det går att fuska med en glad skånsk kyckling.
En vacker kyckling (1,5 kg), klippt i åtta bitar
25 cl röd vinäger
100 g smör
1 matsked crème fraiche
6 vitlöksklyftor
2 tomater
1/2 liter fågelbuljong
salt, peppar, olja
lite körvel
Tillagning:
Stek
kycklingbitarna i smör och olja på alla sidor. Salta och peppra.
Lägg
i vitköksklyftorna (med skalet på). Blanda.
Häll
i vinägern så att det blir en buljong.
Lägg
i de förvällda och skalade tomaterna.
Lägg
på lock och låt puttra på medelhög värme i 25 minuter.
Tag
ur kycklingbitarna och håll dem varma.
Häll
i buljongen i grytan och skrapa ordentligt i botten.
Koka
ihop till en tredjedel av mängden.
Sila
såsen och pressa vitlöken ordentligt.
Vispa
ner smör och crème fraiche.
Servera
kycklingbitarna på ett fat.
Häll
på såsen.
Dekorera
med körvel