Flygande drakens kycklinggryta

Recept hämtat från restaurang i Auxerre i Frankrike där den är husets specialitet.

 

1 kg kycklingfilé eller en hel färsk kyckling delad i portionsbitar.

200 gr färska skivade champinjoner

1,5 dl portvin

4 dl vispgrädde

smör

salt

peppar (vit)

(vetemjöl)

 

Gör så här:

 

Stek kycklingen i smör.

 

Salta & peppra.

 

I med skivade champinjoner. Stek en stund.

 

Häll över portvinet och grädden och låt koka ihop i ca 20 minuter.

Vill man ha såsen lite tjockare, strö lite vetemjöl över kycklingen och svampen, innan du häller på all vätska.

 

Ska enligt receptet serveras med ris, men hemgjord klyftpotatis funkar fint.

 

(Skala potatis och klyfta. Koka i exakt 3 minuter och ånga av dem noga!! Häll i ugnsform och på med mycket smör.

Skjuts in i ugnen på 250 grader i ca 40-45 minuter. Salta och servera!)