Hallonpannacottapaj  

 

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
250 gram hallon
200 gram Philadelphiaost
färska bär till garnering

Kör kex och smör i matbredare eller krossa dem med våld.
Tryck ut blandningen i en pajform eller bakform med
löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbaden i en skål med kallt vatten.

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud
på SVAG värme till sockret har löst upp sig.

Ta upp gelatinbladen ut vattnet, krama ur och rör sedan
ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och
låt svalna till fingervärme (cirka 37grader).

Mixa hallonen med mixer eller i matbredare eller mosa dem
med en gaffel till puré. Rör ner philadelphiaosten,
vaniljsockret och purén i grädden.

Vispa/rör till en slät kräm och häll den i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 TIMMAR eller tills
den har stelnat. Servera toppad med färska bär.