Kycklingfiléer
i marinad med grön sås
Portioner:
10
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2-3 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt
Gör
så här
Kycklingen
1.Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10
min på varje sida eller tills de är
genomstekta.
Krydda med salt och peppar.
2.Blanda alla ingredienserna till marinaden.
3.Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar.
Häll över marinaden och låt de
marinera någon timme. Vänd plastpåsen
några gånger så att
marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp
när de svalnat.
4.Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett
serveringsfat. Skeda marinaden över köttet.
5.Servera med en grön örtyoghurtsås och sallad till.
Grön örtyoghurtsås
1. Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare.
Tillsätt olja, salt och
peppar.
Mixa till en grön sås.
2. Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål och ringla
resten över.
3. Servera den till den marinerade kycklingen.