Apelsin- och teriyakimarinerade kycklingspett
ca 10 stycken

1 bit ingefära
2 apelsiner
3 msk teriyakisås
2 färska majskolvar
2 schalottenlökar
4 kycklingfiléer

Skala och dela en liten bit färsk ingefära, ca 2 msk när den är hackad.
Lägg ner i en kastrull. Pressa över juice från 2 apelsiner. Låt koka upp.
Sila av ingefärsbitarna. Tillsätt 3 msk teriyakisås. Låt koka ihop.

Förkoka färska majskolvar med skal i ca 5 minuter. Skala och dela sedan
i ca 3-4 cm stora bitar. Dela löken och kycklingfiléerna i lagom spett-
stora bitar, ca 5-6 per filé.

Varva majs, lök och kyckling på blötlagda grillspett. Lägg spetten på
ett fat och häll marinaden över. Låt dra i någon timme. Grilla sedan,
gärna i ytterkanten på grillen, tills kycklingen är klar.