Naanbröd

 

Recept till 16 naanbröd

2,5 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
2,5 dl hett vatten (cirka 65 grader)
2,5 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
5 dl vetemjöl
Smör och sesamfrön, vitlök eller örter.


Blanda mjöl, jäst och salt i en bakskål. Rör i vatten, yoghurt,

olja, ägg och honung till en smet.

 

Blanda i resterande mjöl och knåda till en mjuk och smidig deg.

 

Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter).

 

Stjälp upp på bakbord och dela till 16 delar. Kavla eller platta ut

bullarna till cirka 0,5 centimeter tjocka rundlar.

 

Dessa kan bakas 2 – 4 minuter i stekpanna på varje sida.

 

Alternativt i ugn på bakplåtspapper i 5 - 8 minuter på 250 grader.

Pensla med smält smör eventuellt med pressad vitlök samt lite salt.

Färska finhackade örter som basilika, mynta eller persilja är också

gott på.