Naanbröd
Recept
till 16 naanbröd
2,5
dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
2,5 dl hett vatten (cirka 65 grader)
2,5 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
5 dl vetemjöl
Smör och sesamfrön, vitlök eller örter.
Blanda mjöl, jäst och salt i en bakskål. Rör i vatten, yoghurt,
olja,
ägg och honung till en smet.
Blanda
i resterande mjöl och knåda till en mjuk och smidig deg.
Låt
jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter).
Stjälp
upp på bakbord och dela till 16 delar. Kavla eller platta ut
bullarna
till cirka 0,5 centimeter tjocka rundlar.
Dessa
kan bakas 2 – 4 minuter i stekpanna på varje sida.
Alternativt
i ugn på bakplåtspapper i 5 - 8 minuter på 250 grader.
Pensla
med smält smör eventuellt med pressad vitlök samt lite salt.
Färska
finhackade örter som basilika, mynta eller persilja är också
gott
på.