Djävulskyckling
1 kyckling, gärna majskyckling, ca 1500
g
1 dl olivolja
0,5 dl citronsaft, pressad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chilifrukt, urkärnad och
finhackad
2 Schalottenlökar, finhackade
3 msk persilja, hackad
50 g smör, rumsvarmt
flingsalt
svartpeppar
Dela kycklingen längs med bröstbenet så det
blir två halvor.
Lägg dem i en form.
Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och
chili med 2 tsk flingsalt
och generöst med nymalen peppar.
Häll marinaden över kycklingen och gnid in
den. Täck över med
plastfolie. Låt marinera i kylen i minst en
timme eller över natten.
Vänd då och då.
Blanda schalottenlök och persilja med
smöret och en nypa salt.
Sätt ugnen på 250 gr grill och ställ in
kycklingen under
grillelementet med
skinnsidan upp.
Grilla tills skinnet fått lite
färg och blivit
krispigt.
Vänd och grilla undersidan lika länge.
Sänk
värmen till 175 grader!
Gnid in det smaksatta smöret runt
kycklingen, salta och peppra
och placera den i mitten av ugnen i ca 50
minuter tills klar vätska
rinner ut när du
skär snitt i lårets tjockaste del.
Innertemperaturen ska vara 82 grader.