Djävulskyckling

 

1 kyckling, gärna majskyckling, ca 1500 g 

1 dl olivolja 

0,5 dl citronsaft, pressad 

3 vitlöksklyftor, hackade 

1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 

 

2 Schalottenlökar, finhackade 

3 msk persilja, hackad 

50 g smör, rumsvarmt  

 

flingsalt 

svartpeppar 

 

 

 

Dela kycklingen längs med bröstbenet så det blir två halvor.

Lägg dem i en form.

 

Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt

och generöst med nymalen peppar.

Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck över med

plastfolie. Låt marinera i kylen i minst en timme eller över natten.

Vänd då och då.

 

Blanda schalottenlök och persilja med smöret och en nypa salt.

 

Sätt ugnen på 250 gr grill och ställ in kycklingen under

grillelementet med skinnsidan upp. Grilla tills skinnet fått lite

färg och blivit krispigt. Vänd och grilla undersidan lika länge.

 

Sänk värmen till 175 grader!

Gnid in det smaksatta smöret runt kycklingen, salta och peppra

och placera den i mitten av ugnen i ca 50 minuter tills klar vätska

rinner ut när du skär snitt i lårets tjockaste del.

Innertemperaturen ska vara 82 grader.