Ulf Wagners
hummersallad
Recept till 4 pers.
2 st kokta humrar, 450-500g st.
Skala och rensa humrarna, beräkna en halv hummer/person.
Ta vara på allt kött i klor, leder och naturligtvis -
stjärten!!!
Skrapa ur hummersmöret och förstärk såsen med detta!
1 ask Ruccolasallad
1 huvud Romanosallad
60 g Sultanrussin
60 g sidfläsk (knaperstekt)
50 g rostade pinjenötter
50 g rostade pistagenötter
2 st kantskurna skivor formfranska
Skär i ½-centimeters stora kuber - stek till
brödkrutonger.
Gör så här:
Börja med att rosta nötter, steka fläsk och bröd, samt
göra
dressing och rensa hummer.
Riv salladen grovt, tillsätt alla ingredienser utom hummer
och
brödkrutonger.
Blanda med dressingen, lägg upp snyggt på tallrik och
dekorera
med hummer och toppa med brödkrutongerna.
Dressing:
1 ägg + 1 extra gula
½ msk fransksenap
1 liten schalottenlök - finhackad
½ tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl raps- eller tistelolja
1 msk parmesan - riven
2 tsk finhackad gräslök
Salt och peppar
Vispa ihop ägg, senap, schalottenlök och vinäger, tillsätt
oljorna droppvis under omrörning.
Tillsätt därefter parmesan och gräslök - smaka av med salt
och peppar.