Ulf Wagners hummersallad

 

Recept till 4 pers.

 

2 st kokta humrar, 450-500g st.

Skala och rensa humrarna, beräkna en halv hummer/person.

Ta vara på allt kött i klor, leder och naturligtvis - stjärten!!!

Skrapa ur hummersmöret och förstärk såsen med detta!

 

1 ask Ruccolasallad

1 huvud Romanosallad

60 g Sultanrussin

60 g sidfläsk (knaperstekt)

50 g rostade pinjenötter

50 g rostade pistagenötter

2 st kantskurna skivor formfranska

Skär i ½-centimeters stora kuber - stek till brödkrutonger.

 

Gör så här:

Börja med att rosta nötter, steka fläsk och bröd, samt göra

dressing och rensa hummer.

 

Riv salladen grovt, tillsätt alla ingredienser utom hummer och

brödkrutonger.

 

Blanda med dressingen, lägg upp snyggt på tallrik och dekorera

med hummer och toppa med brödkrutongerna.

 

Dressing:

1 ägg + 1 extra gula

½ msk fransksenap

1 liten schalottenlök - finhackad

½ tsk vitvinsvinäger

1 dl olivolja

1 dl raps- eller tistelolja

1 msk parmesan - riven

2 tsk finhackad gräslök

Salt och peppar

 

Vispa ihop ägg, senap, schalottenlök och vinäger, tillsätt

oljorna droppvis under omrörning.

Tillsätt därefter parmesan och gräslök - smaka av med salt och peppar.