Västerbottenpaj
med kantareller
Pajdeg:
25
gr smör, kylskåpskallt
2
dl vetemjöl
½
dl grahamsmjöl
¾
dl kesella
Fyllning:
6
dl grovt riven västerbottenost
2,5
dl mellangrädde
1
ägg + 2 äggulor
salt
peppar
Toppning:
250
gr stekta kantareller
finhackade
lök
färsk
timjan
Pajdegen:
nyp ihop smör o mjöl till en smulig massa eller använd matberedare.
Tillsätt
kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck
ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Nagga i botten och ställ
i
kylen 15-30 minuter.
Förgrädda
pajskalet i 200 grader, 10-12 min.
Vispa
ihop grädde, ägg, äggulor och peppar.
Fördela
den rivna osten i
pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i 20-25 min.
Stek
kantarellerna i smör, salta försiktigt.
Fördela
svampen på toppen av pajen, strö över finhackad rödlök och timjan.